Vanaf donderdagmiddag 17 mei om 15.30 zijn er in dbieb niet alleen boeken maar ook zaden te leen!
De mensen van Zadenbibliotheek Fryslân zijn deze donderdagmiddag aanwezig zijn om iets te vertellen, informatie te delen en vragen te beantwoorden. Aansluitend mogen de aanwezige kinderen zelf een zaadje zaaien. Dit zaadje komt in een potje met aarde die zij uiteraard mee mogen nemen.

We verwelkomen je, als (nieuw) lid van de zadenbibliotheek, graag op deze dag!

Wat is het & hoe werkt het??
Bij de zadenbieb kunnen kosteloos zaden worden geleend. Zaden lenen? Jazeker! Je neemt de zaden mee die je graag wilt zaaien, laat de mooiste plant die opkomt staan, bloeien en in zaad schieten. Daarvan oogst je de zaden en laat ze drogen om ze vervolgens, ruim een half jaar later, terug te brengen naar de zadenbieb. Jouw zaden worden toegevoegd aan de collectie en weer uitgeleend aan andere tuiniers. Door het ruilen en doneren van zaden ontstaat een steeds grotere collectie. Hierdoor dragen we met elkaar bij aan een grotere biodiversiteit en dat is winst! De collectie in dbieb bestaat uit tientallen soorten groenten, kruiden en bloemen. Via http://www.zadenbieb-frl.nl kun je lid worden. Dit is gratis.