Streekweek van start met opening Streekwinkel

De Streekweek van Eetbaar Fryslân gaat op donderdag 7 juni om 13.30 uur feestelijk van start in Winkelcentrum Zaailand te Leeuwarden. Op dat tijdstip wordt de pop-up Streekwinkel vol Friese producten van Monique en Ronny Uithof uit St Annaparochie geopend. Tevens wordt de Friese Streektas met een keur aan lokale producten gepresenteerd en zijn er drie pitches van innovatieve ondernemers.

De Streekweek van Eetbaar Fryslân is een week vol met échte Friese producten! Ga van donderdag 7 juni tot en met woensdag 13 juni op excursie, proef de smaak van Fryslân! Verzamel zelf zeewier en kook er iets lekkers mee, maak zelf Fryske kaas, kijk achter de schermen op een biologische boerderij of doe mee aan één van de meer dan 100 andere activiteiten in de hele provincie. Kijk op www.eetbaarfryslan.frl voor de activiteiten bij jou in de buurt.

Met deze Streekwinkel gaat de droom van Monique en Ronny Uithof in vervulling: “Onze droom is een winkel bij jou in de buurt met producten uit je eigen regio. Kom dus zeker een kijkje nemen in Winkelcentrum Zaailand op 7, 8 of 9 juni en beleef het voorproefje!” In samenwerking met De Streekboer, Bioweb en Eetbaar Fryslân zijn Monique en Ronny er in geslaagd om de winkel vol Friese producten te krijgen. Samen met Djurre Veensma van de Friese Streekbox wordt de Friese Streektas met een keur aan Friese producten gepresenteerd.

Eetbaar Fryslân is een initiatief van Landschapsbeheer Friesland, Nordwin College, Netwerk Duurzame Dorpen en Friese Milieu Federatie. Eetbaar Fryslân wil ervoor zorgen dat het gemakkelijk en betaalbaar is om producten uit Friesland te kopen. Dit moet niet een luxe zijn, maar de eerste keuze voor alle Friezen.