Eetbaar Dorpsbos Hantum

Op vrijdag 7 september 2018 werd het nieuw ingerichte dorpsbos in Hantum geopend.

Na 10 jaar voorbereiding kon voorjaar 2018 de eerste schop de grond in voor een plan waar het dorp al sinds 2008 mee bezig is: het opruimen van een armetierig bos dat alleen nog maar ergernis opwekte vanwege het aanzicht ervan en het feit dat er afval werd gedumpt.

Met hulp van Staatsbosbeheer, Landschapsbeheer Fryslân en Fruit yn Fryslân werden er zestien bomen, authentieke fruitrassen geplant: peren, appels en pruimen.  Met  namen als de Gele Eierpruim, de Beurre Hardy, en Forellepeer.
Dorpsbelang gaat het nieuwe bos beheren en bepaalt voor welke doelen het fruit gebruikt mag worden.  Schapen gaan de grond begrazen.
Het dorp heeft er zo een aantrekkelijke wandelroute bij.

Lees ook dit artikel in de Leeuwarder Courant.