Cursus paddenstoelenteelt

In de bossen van Nederland komen veel eetbare paddenstoelensoorten voor. Het is wel een kunst om de eetbare te weten en vinden tussen alle minder eetbare of zelfs giftige soorten. Het is veel makkelijker om je eigen paddenstoelen te telen. Op een natuurlijke manier, zoals in het bos. Dat kan op hout, of houtsnippers op de bodem, en er zijn nog andere manieren. Hoe mooi is het als je door jouw voedselbos loopt en daar heerlijke paddenstoelen kunt oogsten?! En als jij jouw voedselbos ook hebt om voor anderen voedsel te produceren, hoe maak je de paddenstoelenteelt, met best veel kosten en arbeid, tóch rendabel?

Benieuwd hoe je dit doet? In de Cursus Paddenstoelenteelt voor voedselbossen geven we ( Boeren in het Bos) je een volledige introductie op het onderwerp. Aan het eind van de cursus weet je welke kansen en valkuilen er zijn rondom deze natuurlijke vorm van paddenstoelenteelt, en heb je een eerste idee van hoe je dit in de praktijk brengt. Lees meer op de website van Boeren in het Bos.