Cursus Natuurlijk Moestuinieren ~eten uit je eigen tuin~ 2e editie

Als je zelf groenten en fruit wilt gaan verbouwen is een goede voorbereiding onmisbaar. Er zijn allerlei factoren die de oogst van de moestuin beïnvloeden, zoals bodemgesteldheid, ongedierte, indeling en soortenkeuze. Op de Doarpstún in Snakkerburen start Lemke Statema van Natuurfaam de 2e editie van een vierdelige cursus waarin je op een interactieve manier aan de slag gaat met onder meer wisselteelt, tijdstip van zaaien, uitplanten en oogsten, bodemstructuur en behoeften van verschillende planten. Doe mee en geniet straks van eigen kweek!

Voor wie is deze cursus?

Voor iedereen die wil beginnen met een eigen moestuin, maar ook als je al een moestuin hebt en nog meer wilt leren over het verbouwen van groenten, fruit, bloemen en kruiden. Deelnemen kan met een kleine of een grote moestuin, maar ook als wilt beginnen met een daktuin of al je betrokken bent bij een school- of buurttuin. Juist de uitwisseling van hele verschillende ideeën is boeiend!

Wie is Lemke van Natuurfaam?
Lemke Statema van Natuurfaam is hovenier. Ze verbouwde van jongs af aan haar eigen groenten en fruit en daarna heeft ze allerlei wijktuinen, kruidentuinen en groene initiatieven opgezet en begeleid. Ook heeft ze een basisschoolprogramma ‘Tuinklas’ opgezet, waarbij ze op basisscholen smaak- en moestuinlessen aanbiedt. Ze geeft al meerdere jaren moestuincursussen via o.a. de Volksuniversiteit.

Cursusinformatie:
Donderdag 25 maart, en 1, 8  en 25 april
19:15 – 21:00 uur
Locatie: Doarpstún in Snakkerburen
Cursusprijs: € 69,00 incl. koffie / thee en infobladen

Inschrijvingen en meer informatie:
lemke_statema@hotmail.com of 06-24749556
Aanmelden kan uiterlijk t/m 11 maart 2019.