Cursus Natuurlijk kippen houden door Boeren in het Bos

De kip is toch gewoon een boerderijdier, dat overal en nergens rondscharrelt en eitjes in een hokje legt? Dat is niet helemáál de natuur van de kip. Wist je dat de kip van oorsprong een bosdier is?! En dat ze zelf een nest maakt in de bosbodem? Dat ze het liefst in een dichte struik op stok gaat? En dat ze allerlei verschillende alarmroepen hebben om elkaar te waarschuwen? Als je nu kippen wilt houden op een zo natuurlijk mogelijk manier, hoe richt je dat dan in? En hoe is dat rendabel te maken? Hoe ga je om met roofdieren? En met wet- en regelgeving en dierziektes?

Benieuwd hoe je dit doet? De cursus Natuurlijk kippen houden geeft een volledige introductie op het onderwerp. Aan het eind van de cursus weet je welke kansen en valkuilen er zijn rondom deze natuurlijk kippen houden.  Ook heb je een eerste idee  hoe je dit in de praktijk brengt.

De inhoud van cursus wordt verzorgd door Julia ter Huurne van ecoboerderij Zuuver. We zijn te gast bij Julia op het bedrijf en zien met eigen ogen hoe zij haar kippen houdt in het bos. Mariska en/of Richard begeleiden het onderdeel over kippen in voedselbossen en gemengde bedrijven.

Geplande datum: zaterdag 20 april 2019

De cursus vindt plaats op ecoboerderij Zuuver in Buurse. De deelnamekosten  114,95 zijn inclusief koffie/thee en een heerlijke lunch. De cursusdag duurt van 10:00-16:30 uur.

Op de website van Boeren in het Bos staat meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven.