Natuurlijke landbouw – van wens naar bedrijfsplan, een cursus van Boeren in het Bos

De cursus ‘Natuurlijke landbouw – van wens naar bedrijfsplan’ geeft je kennis en ervaring over dit onderwerp. Noodzakelijk voor het om te schakelen naar of te starten met een eigen natuurlijke landbouwproject of -bedrijf. Zoals een nieuw voedselbos, of een bestaand boerenbedrijf met of zonder vee dat meer met de natuur wil gaan doen. Groot- of kleinschalig, dat maakt niet uit. De cursus wil je helpen om een wens of idee om te zetten in een goed onderbouwd plan waar je mee naar gemeente, subsidie verstrekker, bank, of terreinbeheerder kunt stappen.

De theorie en praktijk brengen we over door te kijken bij succesvolle natuurlijke landbouw bedrijven, door oefeningen te doen, presentaties en filmpjes, huiswerk te maken en vooral ook door met elkaar te brainstormen.

De cursus wordt gegeven door Kees van Veluw en Mariska en/of Richard en enkele gastdocenten, zoals Geert van der Veer van Herenboeren Nederland en Pip Gilmore van Groene Takken. We zullen ook enkele voorbeeldbedrijven bezoeken om inspiratie op te doen.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 5 volle dagen met een goede verdeling tussen theorie en praktijk, binnen en buiten, en actief bezig zijn en luisteren. Boeren als wij kunnen niet te lang stil zitten ;-). De cursus vindt plaats op zaterdagen. We starten om 10:00 uur en eindigen rond 16:30 uur.

Houdt er rekening mee dat je naast de cursusdagen ook huiswerkopdrachten zult krijgen, die je soms individueel en soms met een groepje uitvoert. Hiermee zul je ongeveer 4 uur per week bezig zijn tussen de cursusdagen door.

Geplande data in 2019: zaterdag 11 mei, 8 juni, 3 augustus, 31 augustus, 28 september

De cursus vindt plaats op verschillende locaties, omdat we bij interessante bedrijven te gast zijn. De deelnamekosten, 549,00, zijn inclusief koffie/thee en een heerlijke lunch.

Op de website van Boeren in het Bos staat meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven.