Een moestuin voor de kinderen bij kinderopvang of peuterspeelzaal?

Hoe pak je dat aan? Het programma Smakelijke Moestuinen kan je hierbij helpen.

Smakelijke Moestuinen is een breed programma over gezonde voeding voor kinderen. Dat speciaal gemaakt is voor kinder-opvangorganisaties en peuterspeelzalen. Want in de leeftijd van 0 tot 4 jaar ontwikkelen kinderen hun smaak. En dan wordt de basis gelegd voor een gezond eetgedrag.

Zo ga je samen met de kinderen in moestuinbakken groenten kweken en oogsten, wat kinderen ontzettend leuk vinden.  Ook betrek je zo de ouders en verzorgers erbij. Hiermee help je deze ouders een gezond voedingspatroon bij hun peuter te ontwikkelen.

Vragen en/of aanmelden?

Wil  je meer weten? Of wil je meedoen met dit programma Smakelijke Moestuin vanaf komend voorjaar (2019)?
Kijk op de website van Jong Leren Eten Fryslan.

.