Cursus Werken met honden voor veehouders

Herken je dat?: Je drijft een kudde schapen ergens heen en op het laatste moment vliegen er een paar  de verkeerde kant op. Of dat de koeien best wel achter je aan willen lopen een vangkraal in, maar dat je eigenlijk net een paar handen tekort komt, al is het alleen maar om de kraal te sluiten?


Aan een kudde schapen of runderen valt heel veel te zien. Voor mensenogen teveel om bij te houden. Het is geweldig om te zien hoe honden de kudde kunnen ‘lezen’. Ze zien al aan de stand van de oren of de kop waar een schaap of rund heen wil gaan. Dan hoef jij alleen maar te weten hoe je de hond kunt sturen. Zodat hij/zij je helpt om de dieren onder controle te houden.  Met één of meerdere honden heb je hulp voor 10!  Boeren in het Bos heeft Working Kelpies, een werkhondenras uit Australië. Deze honden doen echt bijna al het werk zelf. Je hoeft alleen maar aan te geven waar je heen wilt met het vee en het hekje open en dicht te doen. En het mooie is dat het vee er heel rustig onder blijft, dankzij de honden, omdat die een hele duidelijke taal spreken die geen ruimte laat voor verwarring of paniek.

En wist je dat….. Deze honden ook heel geschikt zijn om kippen, ganzen, eenden, geiten en andere diersoorten te drijven?

De cursus Werken met honden voor veehouders geeft je een volledige introductie op de mogelijkheden van werken met honden en vee voor jou en jouw bedrijf.

De inhoud van cursus wordt verzorgd door Catrinus Homan en Erika Visser. Catrinus werkt al jaren met honden en grazers (gescheperd en vrijlopend) in natuurgebieden. Erika heeft een groot deel van haar leven als herder gewerkt en fokt en traint nu samen Catrinus Working Kelpies voor veebedrijven die met honden willen werken.

Locatie en datum

Geplande datum: zondag 28 april 2019

De cursus vindt plaats in de omgeving van Doldersum. De deelnamekosten,  114,95, zijn inclusief koffie/thee en een heerlijke lunch. De cursusdag duurt van 10:00-16:00 uur.

Op de website van Boeren in het Bos staat meer informatie en de mogelijkheid om je in te schrijven.