De Streekweek 2019

Van 20 tot en met 27 juni organiseert Eetbaar Fryslân samen met heel veel anderen voor de tweede keer De Streekweek. In deze week draait alles om vitale lokale producten uit Fryslân. Iedereen kan kennismaken met deze heerlijke gezonde producten door mee te doen met één van de vele activiteiten, excursies, conferenties, proeverijen en rondleidingen in heel Fryslân. Samen met onder andere producenten, boeren, lokale voedselinitiatieven, scholen, winkels, horeca en andere organisaties die zich bezig houden met duurzame voeding zetten we vitale lokale producten uit Fryslân en de mensen die ze maken in het zonnetje.

Meedoen?

Het organiseren van De Streekweek kunnen we niet alleen. Net als vorig jaar organiseren wij deze week samen met vele anderen. Ben je ondernemer, (streek)boer, lokaal voedselinitiatief,  winkelier, docent, restauranteigenaar, producent, medewerker van een ‘groene’ organisatie of op een andere manier belangstellend en heb je een leuk idee voor een activiteit voor De Streekweek? Geef je dan op via het aanmeldformulier.

Wanneer?

In 2018 vond de eerste Streekweek plaats met een groot aantal deelnemers, veel bezoekers en heel veel media-aandacht en online-bezoekers. Toch is het doel nog lang niet bereikt. Vandaar dat Eetbaar Fryslân ook dit jaar weer De Streekweek organiseert samen met jullie. De officiële start zal zijn op donderdag 20 juni en de week wordt afgesloten met een grote weidelunch op donderdag 27 juni.

Doel van Eetbaar Fryslân

Eetbaar Fryslân gaat door middel van De Streekweek bewustwording over lokale vitale voeding bevorderen bij de Friese consumenten, kinderen en jongeren van nul tot achttien jaar en voedselprofessionals. We gaan met zoveel mogelijk mensen delen wat er in Fryslân aan vitale lokale voeding geproduceerd wordt, waar je deze heerlijke producten kunt kopen, wat je ermee kunt doen en wat de meerwaarde is van deze producten.

De Streekweek maakt onderdeel uit van een serie bewustwordingsactiviteiten en campagnes in 2019 waaronder de World Food Week, Festival B en de Dutch Agrifood Week. We werken hierin samen met onder andere de makelaars Jong Leren Eten, Vereniging Circulair Fryslân en Provincie Fryslân.

Als er verdere vragen zijn, dan kun je contact opnemen met Johan Dirk van der Schaaf van de FMF: 06-86834435 of mailen naar jd.schaaf@friesemilieufederatie.nl

Doe je dit jaar (weer) mee om van De Streekweek een groot succes te maken?