Deelnemers van de Werkplaats Voedselbossen Noord-Nederland waren in Eext. Daar staat het huis van Remi van Beekum en zijn vrouw Cecile dat zij in de zomer van 2018 kochten. In hun tuin leggen zij een waar ‘eetbaar’ paradijsje aan.

De 1600 vierkante meter grond die achter het huis ligt wordt op basis van de permacultuur principes ingericht, het meeste is nog maar net aangeplant, dus we moeten oppassen waar we lopen. Het voedselbos is het grootste en meest zichtbare deelproject binnen de inrichting van de tuin. Maar ze hebben ook een moestuin, kas, zijn bezig hemelwater af te koppelen, willen het huis verduurzamen, en delen kennis via hun blog www.eigenwijsblij.nl en door gesprekken met buren en passanten aan te gaan.

Heb jij ook inspiratie nodig, lees dan het verslag van het werkbezoek hier.