‘The Biggest Little Farm’ is een inspirerende film voor de hele familie. In 2011 laten filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly hun werk en het stadsleven achter zich om hun droom te realiseren. Even buiten Los Angeles proberen ze een stuk dor land met een uitgeputte bodem om te bouwen tot een rendabele boerderij met een zelfregulerend ecosysteem.

Elke dag is er wel een nieuwe uitdaging. Maar John en Molly geven niet op en ontdekken gaandeweg dat de natuur voor veel problemen zelf een oplossing biedt. Last van luizen? Dat los je zonder bestrijdingsmiddelen op met lieveheersbeestjes. Worden de bomen kaalgevreten door slakken? Geen probleem, slakken zijn het favoriete hapje van de eend. Elk dier en elke plant heeft zijn doel in de natuurlijke orde. Van coyote en roofvogel tot lieveheersbeestje en bacterie. En de rol van de bodem is cruciaal.

De film toont een eerlijk, hoopvol en bijzonder aandoenlijk beeld van deze zoektocht naar harmonie, die ook nog eens adembenemend gefilmd is en bol staat van de kleurige karakters, zij het harig, wollig, kakelend, knorrend, vliegend of kruipend.

Deze film is in onder andere in Leeuwarden te zien bij Slieker van 13 tot en met 18 juni. Een aanrader voor jong en oud.