Jaarafsluiting Ús Hôf 11 december.

Het einde van het oogstseizoen van Permacultuur-tuinderij Ús Hôf komt al weer in zicht. Op woensdag 11 december is de Jaarafsluiting Ús Hôf bij Lewinski in Sneek. Met weer een leuk programma!

Eerst bespreken we van 18.00 – 19.00 uur met onze groenten-abonnees en geïnteresseerden hoe het seizoen 2019 bij Ús Hôf verlopen is. En welke plannen we hebben voor volgend jaar. Hoe geven we verder vorm aan onze CSA (=Community Supported Agriculture)?

Na een heerlijke vegetarische maaltijd (15,50€) bereid door Barry van Culinair Podium Lewinski met groenten van Ús Hôf, volgt van 20.00 – 21.30 uur het tweede deel van het programma. Je kan naar wens op de verschillende momenten van de avond aansluiten.

Het tweede deel van de avond staat in het teken van Biodiversiteit. We zijn als Ús Hôf gevraagd om deel te nemen aan een onderzoek van de Universiteit Wageningen over biodiversiteit en agro-ecologie (onze manier van boeren). Maar hoe staat het er eigenlijk voor met de biodiversiteit in Friesland? Wat zijn goede indicatoren voor het monitoren van biodiversiteit? Hoe kunnen we als burgers zelf onze Friese biodiversiteit monitoren? En hoe zouden we dat bij Ús Hôf kunnen doen? Hinko Talsma, van het planteferbân van de Fryske Feriening foar Fjildbiology (FFF) en groot (her)kenner van biodiversiteit, zal ons bijpraten over deze onderwerpen. Daarna volgt een gesprek met de zaal en gaan we onderzoeken hoe we als Friezen en als Ús Hôf onze eigen biodiversiteit in kaart zouden kunnen brengen.

Na afloop is er gelegenheid om nog even gezellig na te praten aan de bar. Geef je snel op, want Barry moet weten hoeveel maaltijden ze klaar moet maken! Dat kan via dit inschrijfformulier: https://www.ushof.nl/interesse/jaarafsluiting-us-hof-bijeenkomst–friese-biodiversiteit—hoe-staan-we-d-r-voor-/

Hopelijk tot ziens woensdag 11 december!