De coronacrisis heeft ook voor de lokale voedselproducenten gevolgen. Zo is de horeca  gesloten. Dat dit een ramp is voor chefs en restauranthouders is duidelijk. Minder zichtbaar zijn de lokale producenten die veelal voor een groot deel van hun afzet afhankelijk zijn van de horeca. Terwijl de schappen van de supermarkt worden leeg gehamsterd kunnen ondernemers hun mooie lokaal geproduceerde waar niet kwijt. Daarom lanceert De Streekboer deze week De Voedseldoos: een aan huis bezorgde doos met lokaal voedsel.

Deze is gevuld met producten van producenten uit Friesland, Drenthe en Groningen. Boeren die met een overschot zitten worden opgeroepen zich te melden. Je kunt de box via de website bestellen.

Meedoen 
We zijn naast kopers en boeren op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de distributie en bedrijven die het mogelijk willen maken om klanten van De Voedselbanken ook een Voedseldoos te kunnen geven. Wil je helpen? Mail naar voedseldoos@destreekboer.nl