Dekema State, met tuin en boomgaard gratis toegankelijk tijdens het Open Monumentenweekend

Op 12 en 13 september is het zover: de Open Monumentendagen zijn er weer. Ook het groene Monument  Dekema State in Jelsum is open. Dekema State is een rijksmonument uit de 15e eeuw. De buitenplaats ligt verscholen achter een muur, met daarachter een gracht, singels, een siertuin en een parkbos.  Ook de boomgaard en de oude muur met leifruit zijn zeker in dit seizoen prachtig. Het fruit is half september voor een groot deel al geplukt en verwerkt in pakken tot heerlijk sap.

Voor kinderen van 8 tot 12 zetten we een leuke speurtocht buiten uit, dus kom gezellig mee met je ouders!  Voor een bezoek aan de tuin hoef je niet te reserveren!  Voor de State wel.  Klik hier voor meer informatie en reserveren.

Vanwege Open Monumentenweekend is de toegang dit weekend gratis en open van 13-17 uur. Er is ook een tentoonstelling over  fruit, met name leifruit wat  op Dekema State volop te bewonderen is dankzij de lange muur die het landgoed omringt en de snoeitalenten van de  tuinbaas.

Tijdens het Open Monumentenweekend zijn tuin en museum gratis toegankelijk van 13-17 uur

De ingang is aan Op ‘e Terp 9 in Jelsum, volg P1 P2 of P3.