Webinar Circulair Koken – vrijdag 5 februari 12:00 – 13:15

Van 1 t/m 6 februari 2021 is de Week van de Circulaire Economie.  Een economie waarin we slimmer en anders  omgaan met grondstoffen. Belangrijk, want ieder jaar teren we in op de reserves van de planeet. De Earth Overschoot Day,  de  dag waarop we hebben verbruikt wat de aarde in een jaar aan grondstoffen kan leveren, viel in 2020 al op 22 augustus.

Minder biodiversiteit, meer ontbossing, bodemerosie en CO2-uitstoot zijn gevolgen.

De aarde wordt in een hoog tempo opgemaakt.

We kunnen dit veranderen. Daarvoor zijn er veel mogelijkheden om toe te passen in het dagelijks leven.

Door circulair te koken en kopen bijvoorbeeld. Zo creëer je impact vanuit de  eigen keuken en de eigen portemonnee.

En dat zet zoden aan de dijken. Want wist je dat we in Nederland per jaar bijna 34 kilo per persoon ongebruikt weggooien in de afvalbak?  In supermarkten ligt voedsel vaak verpakt in plastic. Ook veel voedsel komt van ver weg. Gesleep met voedsel, plastic, verspilling, koken op gas, het draagt allemaal negatief bij aan de ecologische voetafdruk.

Maar – hoe pak je dat nu aan? Wil je minder voedselverspilling? Tips om duurzamer te kopen en te koken? Geïnspireerd worden om met lokale ingrediënten aan de slag te gaan? Kom dan via onze live-stream virtueel bij ons aan tafel. Kijk in de pannen van onze live kokende circulaire kok Gerard Voskuilen en zijn studenten op het ROC Friese Poort Sneek.

 

Klik hier om de menukaart en de recepten te bekijken!

Kijk hier de webinar terug: