Het bedrijf
Met grote toewijding en zorg maken wij in de biologische kaasmakerij ‘De Nylander’ bij Workum een pure en smaakvolle boerenkaas.
De koeien
Op onze boerderij melken we Jerseykoeien. Dat is een heel bijzonder koeienras: de Jersey heeft een bruine vacht en is wat kleiner dan het zwartbonte vee dat u vaak in het weiland ziet staan. Het zijn vriendelijke dieren met een heel nieuwsgierig karakter. Alle dieren lopen zoveel mogelijk buiten. Dat is goed en prettig voor onze koeien en zorgt ook voor heerlijke zuivelproducten.
Het welzijn van onze dieren staat voorop. Naast weiden geven we ze extra ruimte. Wij gebruiken geen kunstmest en passen geen chemische bestrijdingsmiddelen toe. Deze biologische werkwijze is beter voor de koeien en resulteert in heerlijke en eerlijke geproduceerde biologische producten.
De kaas
De productie van de Nylander kaas vraagt om de grootst mogelijke aandacht. Omdat we een natuurproduct maken is het belangrijk scherp te zijn op alle elementen van het kaasmaken. Ook wordt er van onze melk ook camembert en andere soorten kaas gemaakt evenals boerenboter.
De winkel
Onze winkel “Versmarkt De 3 Ambachten” staat in Workum. Hier is kaas, vlees en boter te koop.